Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Rusija isporukom tečnog gasa UBLAŽAVA NESTAŠICU U BRITANIJI

Gasovod/ Ilustracija: freeimages.com

Rusija isporukom tečnog gasa UBLAŽAVA NESTAŠICU U BRITANIJI

Nacionalna mreža Velike Britanije objavila je da se zemlja suočava sa pretnjom nedostatka gasa

Svet
Izvor: glasmoskve.rs

Rusija će Velikoj Britaniji isporučiti još jedan tanker tečnog prirodnog gasa (LNG), kako bi ublažila nestašicu nastalu zbog neuobičajeno hladne zime.

I pored antiruske histerije, koja se fabrikuje kako iz VB tako i iz SAD, Rusija je vođena hrišćanskim motivom "ko tebe kamenom, ti njega hlebom", priskočila da pomogne Ujedinjenom kraljevstvu.

Loši vremenski uslovi, nazvani "Zver sa istoka", rezultirali su porastom potrošačkih cena za 400 posto, što je najviše za 12 godina, prenosi Glas Moskve.

Očekuje se da će "Šel" isporučiti ruski gas 6. marta na terminal u Milford Hevenu, pretvoriti u gasovito stanje i prebaciti ga u gasnu mrežu Velike Britanije, navodi "Fajnenšel tajms".

Tokom prošle nedelje Nacionalna mreža Velike Britanije objavila je da, usred rastuće potražnje, zemlja se suočava sa pretnjom nedostatka gasa. Upozorenje je bilo prvo takve vrste posle osam godina.

Prirodni gas je ključan za energetsku bezbednost Velike Britanije i čini 40 posto proizvodnje električne energije i grijanja u većini domova i preduzeća.