Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga

Pravila korišćenja

Vlasnik autorskih prava je Nova Borba osim za preuzete materijale.

Korišćenjem bilo kog dela novaborba.rs (sa ekstenzijama co.rs , i com) portala Udruženja Nova Borba (u nastavku samo NB), automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja.

Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem NB portala, ili bilo kojeg njegovog dela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumeli u celosti.

Ni jedan deo NB portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.

Udruženje Nova Borba posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja NB portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržaje NB portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja.

Portal NB sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posetilaca i linkova na spoljne stranice.

Sve sadržaje NB portala koristite na vlastitu odgovornost i NB se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.

Pristup NB portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.

NB polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala smatra se kršenjem autorskih prava NB portala i podložno je tužbi.

Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (NB, partneri, korisnici...) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Ukoliko smatrate da je NB povredio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju opravdanosti sadržaja žalbe.

NB sadrži linkove na web stranice izvan vlastitog portala. NB linkove objavljuje u dobroj nameri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

NB štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.

NB se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

NB može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja portala (isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provajderu). Ove podatke NB koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmerio i prilagodio publici koja ga posećuje. Na osnovu tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom.

NB se obavezuje da prikupljene privatne podatke, poput e-mail adrese, imena i prezimena, neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati, niti distribuirati, osim demografskih podataka za grupu korisnika bez odavanja privatnih podataka.

NB se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila NB portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

NB zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje pravila. O važnim promenama i dopunama NB može obavestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu.