Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
PREDSEDNIK KINE prihvatio poziv da ponovo poseti Srbiju

Foto: srbijaikina.rs

PREDSEDNIK KINE prihvatio poziv da ponovo poseti Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga, u kojem potvrđuje da prihvata poziv da ponovo poseti Srbiju.

Srbija
Izvor: RTS/ Tanjug

"Dozvolite mi da Vam se najiskrenije zahvalim na čestitki povodom kineske Nove godine. Ja Vas visoko cenim kao predsednika koji se dosledno zalaže za razvoj prijateljskih odnosa i saradnje sa Kinom", navodi se u pismu kineskog predsednika.

Tradicionalno prijateljstvo između Kine i Srbije je čvrsto i neuništivo, istakao je Si.

"Poslednjih godina, uz zajedničke napore naše dve strane, postignut je istorijski napredak u bilateralnim odnosima, što me veoma raduje. Kineska strana poštuje i podržava put razvoja, koji je srpski narod samostalno izabrao, i raduje se postignutim rezultatima ekonomskog i društvenog razvoja Vaše zemlje tokom poslednjih godina", poručuje Si.

Kako je napisao, on poklanja veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman je da se sa Vučićem u novoj godini dogovori o pravcu razvoja bilateralnih odnosa, jačanju saradnje dve zemlje u okviru izgradnje "Pojas i put", kao i još bolje koordinacije i saradnje po pitanju međunarodnih i regionalnih odnosa u cilju unapređenja i podizanja na viši nivo Sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Kine i Srbije.

"Ja Vam se zahvaljujem na pozivu da posetim Srbiju i spreman sam da se opet sretnem sa Vama u terminu koji odgovara obema stranama", navodi se u pismu predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.