Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Navijači moskovskog CSKA stižu u Beograd, susret sa navijačima Zvezde ih raduje

Foto: youtube/ screenshot

Navijači moskovskog CSKA stižu u Beograd, susret sa navijačima Zvezde ih raduje

​Očekuje se da će u Beograd doći oko hiljadu najaktivnijih navijača "Armejaca"

Srbija
Izvor: glasmoskve.rs

Vest da je Evropska fudbalska unija donela odluku da se utakmica između Crvene zvezde i CSKA, zakazana za 13. februar, odigra pred publikom obradovala je navijače moskovskog kluba.

Navijači Armejaca se već uveliko spremaju da krenu put Beograda. Koliko će Rusa stići u srpsku prestonicu još se tačno ne zna, pošto su ulaznice tek puštene u prodaju, prenosi Glas Moskve.

Komercijalni direktor CSKA Andrej Zarubjan saopštio je da su Armejci tražili od Crvene zvezde 1.200 karata za svoje navijače i u klubu veruju da će ta brojka podmiriti potrebe.

Vođa navijača CSKA Dmitrij Burgov najavio je dolazak do 1.000 fanova Armejaca u Beograd koji će imati „dupli program“, to jest prvo će da gledaju Zvezdu i njihov CSKA, a potom i bratski Partizan sa plzenjskom Viktorijom, 15. februara.

Zvezdi je bratski klub moskovski Spartak, čiji je glavni rival CSKA, dok su navijači Armejaca veoma bliski sa Grobarima. Uprkos tome, Burgov je siguran da sukoba među navijačima neće biti, jer je reč o dva „bratska naroda“.

S druge strane, Burgov je takođe izrazio uverenost da će i svi navijači reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u fudbalu ovog leta u Rusiji biti toplo dočekani.

Jedini Rus, navijač Spartaka, koji je bio sa Delijama ove jeseni u Kelnu, Maksim Paškov je u razgovoru za ruski „Sport ekspres“ najavio dolazak Moskovljana u Beograd. Momak koji je očigledno povezan sa Delijama takođe smatra da neće biti tuča između navijača.

„Mislim da se Srbi neće tući sa Rusima, mi smo bratski narodi! Kada sam bio na finalu kupa na Partizanovom stadionu nosio sam crveno-beli šal i niko me nije ni dotakao. Prepoznali su da sam Rus i uputili me gde da sednem. Bilo im je važno to što sam gost iz Rusije. Eventualno bi mogle da izbiju tuče između navijača Crvene zvezde i Partizana ili CSKA i Spartaka“, smatra on.